Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

12 March 2014

TTTE: Projek dah bermula


Salam,

Aku dah pun mulakan projek TTTE ni. Macam yang aku bagitau sblm ni, nak mulakan bisnes ni xde la susah sgt, mudah jer..kena ada modal RM90 jer. Tapi elok dapatkan sekali Buku Panduan berharga RM10 kalau nak join sbb buku ni akan banyak membantu nanti kemudian sbb banyak maklumat leh dpt kat situ.


Mana nak dapat SIMKAD ni?



Boleh dapat dengan menghubungi aku, atau mana2 rakan niaga Nuaraca Network terdekat atau contact mana2 pengedar terdekat yg korang tau, ataupun boleh berus terus dari HQ

Dah dapat SIMKAD ni bolehlah terus aktifkan simkad ni. Sbb simkad ni time dapat xde no, jadi pas kita aktifkan baru diberi no. tel dan juga no. id kita.


Macam mana cara nak aktifkan simkad ni?

Xde la susah, ikut aja arahan SMS macam contoh yang ada kat Buku Panduan tu di mukasurat 14, 15, 16 & 17

Ringkasan; taip -

ad NamaPenuh NoSimkad8Terakhir NoIC AlamatRingkas Poskod NoPilihan1 NoPilihan2 NoPilihan3 LineLama NoLama Bank NoAkaun idp321459

Contoh:
ad Suhaanuar bin Mohamad 8017788 791113035685 No 5 University Apartment 88400 1234 5685 6187 maxis 0122876187 maybank 166010059914 idp321459

dan hantar ke 0111-546-1301

Penting:
# Alamat ringkas tak perlu BANDAR dan NEGERI
# Maklumat Bank tu x wajib, boleh update kemudian di website
# No. line lama tu pun x wajib, tu kalau nak tukar pakai yg sekarang, boleh wat kemudian.
# Masukkan idp321459 (Ianya adalah IDP saya)


* Rujuk betul-betul mukasurat 14, 15, 16 dan 17 terlebih dahulu. Jika setelah sms, dalam tempoh 1 jam biasanya anda akan menerima reply yang disertakan nombor TuneTalk anda sudah aktif dan no IDP anda akan turut disertakan.


Dah berjaya tu, korang akan dapat No. Telefon ngn NO. ID. Kena antar SMS atau call ke mana-mana no. telefon dulu baru dikira sebagai aktif, dan upline korang akan dapat RM20 sebagai bonus penajaan.



Selepas tu, apa nak wat?

Dah dapat ID Penaja tu dah boleh dah mula cari org, cerita dan ajak diorang join. X yah ajak sapa-sapa yg x kenal dulu pun xper, ajak family ngn member2 terdekat dulu tukar simkad ni, dapatkan feel lu biar ada org bawah kita, baru best nak start kan..


Korang pun boleh tgk kat web company, sbb kat sini dah wujud akaun korang.
Websitenya : http://www.toneexcel.com


Kat sini bahagian Login tu, korang buh NO IC korang, pasword sementara 1234, nanti update la tukar, ngn kemaskini mana2 patut kat ruangan profile tu, maklumat bank dll.


Ni rupa web company:







Nanti dah login, korang boleh view la, profile korang, ngn maklumat pasal bonus suma ada kat situ, macam aku punya ni..bonus mmg xde lagi sbb baru jer join hehe..



Rasanya mudah jer nak join kan? Bab nak promote ni payah sikit kan? xper, benda ni xperlu nak tergesa-gesa. Wat preparation lu mana patut..macam aku ni pun aku kemaskini balik blog aku, facebook ngn wat group, leh rujuk kat sebelah kanan blog ni utk details..Yang penting pada aku, korang dah bermula..lambat atau cepat tu bergantung pada rezeki gak, tau awal pun tapi x bergerak gak sama gak kan..


Nanti kita bincang macam mana nak kembangkan lagi bisnes ni, teknik yang betul, networking dll. Kat facebook group tu nanti aku akan update tips dan info terkini dari masa ke semasa. Blog ni kira macam nak bagi nampak dulu mcm mana..


Jumpa lagi..

Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab