Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

26 March 2014

Antara "Surirumah" dengan "Part Time Internet Marketer" atau "Full Time Internet Marketer"



Salam dan jumpa lagi,

Kali ni aku nak ceta skit satu tajuk yang mungkin dah biasa kot korang dengar. Cuma sekadar nak minta pandangan korang kalau korang setujulah. X setuju pun xpe, bukannya ada apa pun, saja jer nak post.

Ok lah, aku ni keja gomen biasa jer. tiap2 bulan dapat gaji, sama la mcm korang kot, x kisah la keja gomen ke swasta ke, full time apa pun, ke part time, suma ada gaji kan..yela ni kan aktif income kita..dalam pada tu jugak, ada juga yg wat keja part time kan, nak cari duit lebih, so, sambil bgtau keja kita ni, kita pun bgtau la gak kita wat part time apa kan..

Bagaimana ngn surirumah lak? Ada gaji ke diorg ni? Kalaulah anda yg baca ni antara surirumah gak, kalau org tanyalah kan, member2 sekolah yg lama la contohnya, eh, ko keja apa skrg? nak jawab apa ek agak2.."aku keja surirumah?" atau "aku x keja", "aku jaga anak jer kat umah". Btw, sebelum korang mula salah paham, post ni bukan nak kata sapa2, just nak share jer, dan cuba lihat dari sudut positif maksud aku ni yer.

Macam mana kalau kita ubah skit, maksud aku yg keja surirumah ni..kalau pasni ada org tanya korang keja apa, jgn bgtau korang keja surirumah..bagi nampak best skit, bgtau la mcm ni.. "aku keja Part Time Internet Marketer", atau "aku keja Full Time Internet Marketer"..nampak mcm best kan? tapi apa nak kena wat.. xyah susah2 nak cari keja pun sebenarnya, tukar gelaran tu jer, tapi sambil2 tu cuba cari peluang2 yg ada kat internet ni, mcm2 ada, boleh wat online business, wat dropshipping ke, wat kedai online ke, jual ebook ke, dll lagilah..jadikan keja-keja ni semua sebagai satu sambilan yg boleh dapatkan income tambahan pada family..

Yang aku cuba nak sampaikan disini adalah, bagi nampak yang kita ni ada keja, satu kerjaya atau career. sbb kat luar sana tu, asal kalau sebut surirumah jer, mesti ada yg fikir ke arah negatif kan. Minta maaf sekali lagi, bukan nak menyinggung mana-mana pihak, aku sendiri respect org nak bernama "surirumah" ni, mcm2 diorg buat, dan kena ingat bukan senang nak uruskan sebuah keluarga kan.. cuma lihat ke arah positif apa yg aku cuba sampaikan ni.

Jumpa lagi..
Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab