Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

06 March 2014

Mulakan langkah baru

Salam dan jumpa lagi.

Sebelum aku share ngn korang semua apa aku nak wat nie, mari kita sembang2 skit, atau baca jer apa yang aku tulis ni sebenarnya, sbb mcm luahan perasaan pun ada hehe.

Aku ni keja kerajaan, keja apa tu biarlah rahsia. Gaji pun ok la, nak kata tinggi tu xdela, nak kata rendah pun x la juga, biasa2 je. Tolak campur belanja bulan2 kira bolehla, dah rezeki mcm tu kan. Xper psl tu biarla dulu, bukan nak ceta psl tu sebenarnya.

ok, dulu aku suka wat bisnes, even sekarang pun masih suka..sapa x suka dapat duit kan :)
Jadi mcm2 juga la aku wat, daripada start aku keja dulu, sambil2 keja tu curi2 layan internet, aku join yg tgh hangat time tu, studiotraffic kalau x silap aku. Kejanya senang jer, buka website, pastu biar je, nanti dia rolling2 tukar2, then kita dapat income, xbyk tp dlm usd, buat jela tiap2 hari. pastu kuar lg mcm2, 12dailypro la dll, yg malaysia punya pun ada. X lama pastu xtau nape, program ni dah stop ke x bayar dah..xtau la.

then kemudian ada fenomena baru melanda, pelaburan internet. aku join gak, kali ni ada hasil la nampaknya..korang pun ramai yg join ni rasanya. Pernah dengar kot swisscash, dll tu. Aku x join Swisscash tapi yang lain, nama pun aku dah lupa apa tah, malas dah nak ingat balik hihi. Kali ni nampak mcm best, aku siap jadi trader jual point..untuk sehari sampai dekat nak seribu, bagi dua ngn member aku, dlm 500 seorang la dapat, sehari tu. Member aku wat x sampai dlm sebulan, boleh beli proton wira second, cash lagi. aku beli dua telefon Nokia Communicator time tu, dua lagi bagi sorang satu. ni dari seminggu nyer income jer. biar nampak hebat sikit kononnya wat bisnes. Kelakar lak kalau ingatkan balik..

x sampai sebulan, bisnes ni dah kena ngn BNM, pastu stop..sebelum tu pun Maybank aku sampai kena beku sbb byk sgt transaksi, tu pun seingat aku, aku pakai dlm 4 5 maybank kawan gak nak wat mudah bisnes.

Pastu aku join lagik mcm2 bisnes lak, byk la jugak, jual topup, jual produk dll..tapi x lama. sebab aku ni jenis malas nak cari org sgt. aku lebih suka yg wat2 sendiri jer..x susahkan sapa2 kalau ada apa2 komplen ke nanti.. pendek kata, mcm2 la aku wat yg guna internet ni..

Lama2, aku slow skit, sbb aku dah tukar keja, tp gomen gak, kali ni keja aku sibuk la skit, xde masa sgt nak wat part time ni..tapi, sapa x nak duit lebih kan..lagipun aku follow gak perkembangan semasa..asalnya nak main forex, tp aku x berapa pandai nak kaji graf2 tu semua, pening pala aku tgk. jadi aku wat keputusan join yg pelaburan emas lak, tgh hangat time tu..aku jumpa sorang bro ni, nama dia pokli, ada yg kenal kot, otai ni sekarang dlm bidang emas ni..byk dia kasi tunjuk ajar time jumpa tu. ikhlas aku ckp, aku mmg respek dia dan sebab tula aku kekalkan dia sebagai mentor aku dlm blog ni. Aku bukan nak kata aku menyesal, sbb aku pun join. Cuma mungkin sbb halangan kewangan ngn kerja, aku x berapa wat sgt atau follow dlm bisnes emas ni. Setakat simpan sikit2 emas tu sebagai bekalan akan datang ada la, wat aset skit. :)

Dalam pada tu, disebabkan kerja aku makin busy, aku jarang dah ada kesempatan nak join bisnes internet. aku boleh kata stop kejap. Dalam pada tu aku buka kedai jual pakaian kat Seri Kembangan ngn member aku, tapi x lama, aku jual semua barang ngn kedai tu. Aku pun dapat naik pangkat dan transfer ke Sabah. Sekarang ni dok Sabah la..best gak, hehe.

Dalam pada tu, ada gak aku jenguk2 sambil2 tgk kat internet apa best. Tapi x terbuka hati nak join mana2 bisnes. Sebabnya, sebab aku malas nak cari orang, nak jumpa orang nak explain produk dll.

Sehinggalah pada satu hari tu, aku ada terbaca satu benda yang menarik minat aku...

Apa benda tu? Pasal apa minat? jeng jeng jeng..
kita sambung di next post sebab aku penat menaip ni hihi...
Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab