Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

29 June 2009

Post Pertama

Salam semua.
(walaupun aku tau xde org nak baca lagi post nie, hehe)

Sebenarnya blog ni aku baru buat untuk mengingatkan diri aku tentang perubahan yang akan aku lakukan untuk masa depan aku. Kira mcm satu titik perubahan yang aku akan mulakan dengan langkah baru untuk mencapai cita-cita aku ke arah "financial freedom".

semua ni bertitik tolak daripada pembacaan aku di beberapa blog akhir-akhir ni. aku agak sibuk sikit membaca beberapa blog sebagai rujukan dan juga melakukan beberapa kajian.

Hasilnya aku rumuskan yang akan akan memulakan step yang baru dalam aspek perancangan kewangan aku sendiri. Harap ianya akan berjaya.

Jadi target aku sekarang untuk melakukan beberapa perkara sebagai langkah permulaan. secara ringkasnya seperti berikut:

1) menyusun semula kewangan, dlm ertikata lain, susuan semula kedudukan hutang piutang, hehe.
2) memulakan pelaburan dalam bidang emas (short term plan)
3) memulakan pelaburan dalam bidang hartanah (middle term @ long term plan)
4) menjana pasif income yang lain.

sebagai kredit aku ingin ucapkan terima kasih kepada beberapa blog yang aku baca sebelum ni spt blog pokli, jutawan emas shukor, pie2020 dan banyak lagik kerana membuka mata aku.

nie semua target aku dan harap ianya akan berjaya..amin.
Share:

1 comments:

نظام said...

سلامت برجواڠ دمي منچاڤأي کبيبسن دالم ڤڠوروسن کواڠن ساودارا..ايوه برسام کيت سوسون لڠکه

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab