Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

23 March 2014

Nrelate: Letakkan Post "Yang Berkaitan" dengan Blog Anda dan Boleh Hasilkan Income?

Salam,

Pagi ujung minggu ni aku xde plan ke mana2..ingat nak rehat2 kat umah jer. So arini ada masa aku nak godek2 skit blog aku ni mana patut. Aku ni sebenarnya kategori noob gak dalam wat blog ni, belajar wat pun sendiri2 jer, kaedah try and error. Sambil2 explore ni cuba test apa2 yang terbaru ke..lagipun pada aku wat sendiri ni best, kita cub2, pastu syok pulak kan kalau menjadi.

Aku dari tadi sebenarnya nak bubuh satu tool ke widget ke, apa2 la yg korang nak panggil ni, ke blog aku. Yang post-post berkaitan tu..so bila search aku tgk byk yg buh kat blog yg pakai LinkWithin. Korang mesti tau kot..jadi aku pun try la buh kat blog aku...nampak mcm senang jer, add on gitu jer..tapi bila view blog ni, x kuar lak gambar. Jadi mcm biasa la, cari kat internet mcm mana nak edit atau fix error ni, jumpa..pastu aku wat, mcm nak menjadi tapi x menjadi gak..

Pastu aku search, option lain, dalam pada tu aku terjumpa satu blog mat salleh ni yg ada bgtau psl benda ni, dia cakap kalau pakai LinkWithin ni sebenarnya x berapa bagus sebab ianya dalam kategori Parasit Widget dan x berapa bagus untuk SEO korang. Pulak dah..hehe. Korang baca sendiri la kat SINI

"Bloggy Thursdays: Why I Stopped Using LinkWithin (And Switched to nRelate)"



Jadi, aku pun pikir elok gak aku try yang dia suggest tu, namanya nRelate. Korang boleh check gak dengan klik bannernya yang ada bawah post akhir aku ni yang ada gambar nRelate mcm kat bawah ni:




Aku pun x explore dengan detail lagi gak sebenarnya sbb nak try dulu. Tapi bila register dan pakai menjadi lak..macam yg korang tgk kat bawah sekali blog aku ni la.. 

Dan yg aku perasan diorg ni mcm wat affiliate gak, kira ada bagi komisen gak, bab ni aku nak ceta skrg pun aku x berapa pasti, nanti kalau dah tau aku post balik psl ni sbb tujuan aku pun nak cari widget yang boleh letak psl post2 yang berkaitan ni..tapi kalau korang ada produk yang nak iklankan rasa aku boleh try kot sbb nRelate ni ada wat "Partner Program". Korang cuba baca la nanti k. Ada minah ni pun ada ceta psl ni tapi x detail gak.. Baca SINI

Nanti korang tgk la, aku just nak share jer..

Jumpa lagi..


Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab