Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

20 March 2014

Rakan Niaga Nuaraca Network




Salam dan Jumpa lagi


Korang perasan di sebelah kanan blog ni ada satu section ni kan? dan setakat post ni ditulis, data yang ada setakat ni macam kat bawah ni:


KUALA LUMPUR / LEMBAH KELANG


SELANGOR



PUTRAJAYA



Azlan- 013 - 7300065



KELANTAN

Pasir Mas - 
Suhaimi - 01112976187

SABAH


Kota Kinabalu / Sepanggar / UMS / Menggatal
Nuaraca - 012-2876187


Keningau/Nabawan -
Asmawi 014-6722697 / 010-5240787



SARAWAK

Ruby 0178157052



ok, mmg kecil lagi rangkaian rakan niaga Nuaraca Network ni..tapi dari masa ke semasa ianya akan membesar dan membesar. Amat penting utk kita ada rangkaian kita sendiri sbb dalam nak wat bisnes ni susah gak kalau kita nak bergerak sendiri..melainkan kalau bisnes yang kita wat tu mmg style "lone ranger", cthnya main forex dll.


Tujuan Rakan Niaga sebenarnya utk sama-sama membantu antara satu sama lain. Jgn bimbang psl persaingan antara rakan-rakan niaga kita, konsepnya mudah, saling bantu membantu, rezeki akan ada. Hari ni kita tolong org, esok lusa kalau bukan dia tolong kita, org lain akan tolong kita. Ni juga memudahkan utk kita menguruskan satu-satu perkara tu. Cthnya kalau ada prospek di luar coverage kita yg kita susah nak handle sbb faktor lokasi dan dia nak jumpa face to face, pass jer kat rakan kita, kita x rugi sebenarnya..tgk dari sudut long term..kita wat bisnes bukan nak sekejap jer, kalau boleh nak kekal lama..


Rangkaian ni juga penting dalam kita nak senang bergerak, sama-sama boleh berkongsi idea dan kepakaran masing-masing. Ada org tu pandai dalam bab tertentu..gunakan sebaiknya utk kepentingan bersama. Sbb tu org kata "Sharing is Caring" tu. Jadi kalau kita dah wat keputusan nak wat bisnes yg sebegini, jaga rangkaian kita dan tolong mereka..biar sama sama dapat naik..
Jumpa lagi.
Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab