Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

09 March 2014

Pesanan Dah Sampai

Salam dan jumpa lagi,

Aku nak post psl ni sebenarnya kemarin lagik, tp sbb busy skit, arini baru ada masa nak postkan. 

ok, pesanan utk nak start TTTE ni dah sampai kemarin lagi..ianya adalah 1 Simkad Tune Talk Tone Excel,  1 Buku Panduan ngn 1 flyer. Upline aku post pakai posjalu. Macam biasalah dlm 2 3 hari sampailah..Ni la rupanya brg tu.


Jadi, perkara pertama yg aku wat, bacalah Buku Panduan tu dulu..simple dan mudah paham jer sebenarnya nak wat benda ni. Semua dah ada terang kat situ jelas2..Tapi elok la juga baca beberapa kali senang skit nak paham, terutamanya bab2 arahan nak aktifkan simkad tu. Sebab xleh salah, kalau salah nanti, kena beli simkad lain lak.

Bab nak mula wat benda ni pada ada semudah A B C. Sebab apa aku cakap mcm tu, sebab stepnya mmg mcm tu. Maksud aku cara nak mulakan. Yang susahnya nak mulakan promosi lak ni. Masing2 ada cara sendiri. ada yang suka online, ada yg suka cara konvensional, jumpa direct prospek dll la. tu terpulanglah ikut kesesuaian dan cita rasa masing2.

Ok, bila dah abis baca buku tu dan paham..aku pun aktifkan la SimKad ni..caranya ikut aje mcm dalam buku tu arahan SMS untuk daftar. Nanti bila dah berjaya korang akan dapat No. Telefon TuneTalk korang ngn ID Penaja. 

Pastu dah boleh mulakan bisnes ni dah..nanti aku update balik arahan SMS utk nak daftar tu.

Bab nak promosi ni..ikut cara masing2 la. Aku pun tgh dok setup balik FB utk group ngn pages, sambil postkan info terkini dari masa ke semasa. biar org tau kita tgh wat bisnes ni. Nanti aku postkan link aku tu kat blog ni. Sambil2 tu kaedah berjumpa dan terangkan sendiri psl benda ni pun penting gak..senang skit nak ceta kalau jumpa face to face..kalau ada persoalan boleh tanya terus. Nak ceta terperinci semua ada kat buku tu, lagik senang join jer dulu..modal pun xdelah besar sgt kan :)

Jumpa lagik


Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab