Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

04 July 2009

Bila Anda Tahu dan Bila Anda Bermula

Salam,

semalam aku ada sembang-sembang ngn member opis aku, nama dia lan. Mcm2 la sembang termasuklah psl nak buat duit lebih. mcm mana caranya dan benda2 terbaru yang boleh join. Aku kata kat dia, akhir2 nie aku ada la menjelajah blog2 orang ngn wat kajian skit. dia pun mcm aku gak la, malas dah nak join bisnes2 mcm mlm, jual2 barang dan yang pakai banyak masa nie. maklumlah keja kitaorang x mengizinkan kerana masa xleh nak rancang sgt. keja apa tu, rahsia, hehe.

so, aku pun bgtau la kat dia yg planning yg aku sedang dan akan buat nie. dimulakan dengan mak susun balik kedudukan kewangan aku dan plan seterusnya. aku bgtau gak la, kalau ikut yang aku baca, mcm kitaorang nie susah la kalau nak wat part time belah malam ke sbb malam pun kadang2 kena keja selain kekangan masa yang terhad. kat sinilah penting utk cari yg pasif income. dipendekkan ceta aku share la ngn dia psl hartanah ngn emas. aku ada la juga baca ngn wat research skit2 psl ni. mmg potensinya amat luas. dia pun berminat gak. so aku sambung ceta lagi. bgtau psl org yg dah wat dan ceta psl mcm ner pie ngn shukor berjaya dlm lapangan masing2. pie ngn rumahnya dan shukor ngn emasnya.

dipendekkan ceta lagi. mmg boleh dikatakan kita mmg dah tau dari dulu lagi psl emas dan real estate ni. kita bukan xtau yg emas nie dari tahun ke tahun akan naik harga, mcm tu la hartanah ni. cuma kita je xnak ambil tahu dgn lebih lanjut. maby sbb2 spt kekurangan modal atau kewangan menjadi halangan.

apa yang aku nak share kat sini adalah, kadang2 kita semua (termasuk aku) bukannya xtau psl satu2 benda tu, peluang yg ada, potensinya dan sejauh mana kita boleh pergi. cuma kita mcm buat2 xtau atau ambil mudah dan lepaskan je peluang tu begitu sahaja. cuma mungkin kita bolehlah kata kalau org ceta psl emas kat kita, ohh, aku dah tau lama dah psl nie. kalau org ceta psl hartanah, yg nie pun aku dah tau lama dah. cuma xde modal jer...

so, pengajarannya jika nak kaitkan balik dgn topik ni, rasa aku semua dah boleh agak dah. yg penting bukannya bila anda atau kita tau, tapi bila kita nak bermula.

renung-renungkan, hehe..
Share:

2 comments:

PoKLi said...

hehehehehe...ingat emas ingat Nuaraca....wowowoow...bagus tuh

Nuaraca said...

nie bila dah start ada emas nie, boleh guna tagline ni, hehe. best lak bila dengar tagline gini, hehe

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab