Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More
Satu Perjalanan Ke Arah Financial Freedom

03 July 2009

Tabung Kecemasan



Arini aircond keta lak wat hal. tukar condenser kena dlm rm330. baru jer nak belajar berjimat cermat, hehe. tu la org kata. jimat part lain, part lain lak kena kuar. rasanya benda mcm nie mmg selalu akan berlaku. plan la mcm ner pun kalau dah nak jadi lain, xleh wat apa pun.

so, pengajaran utk hari nie dlm aspek kewangan adalah, kena ada wang ataupun "bajet kecemasan". xkisahlah nak panggil apa pun, wang hujan ke, tabung kecemasan ke, tabung bwh bantal ke, apa-apa lah. kena ada gak bajet kecemasan ini. byk ke x tu bergantung la. kalau boleh lagik byk lagi bagus.

gunanya time2 mcm nie la. tu belum ambilkira hal-hal lain yg mungkin berlaku luar jangkaan. cthnya, ada kecemasan kat kg ke nak kena balik dll. semua tu benda yg di luar kawalan. kalau boleh gunakan bila betul2 emergency jer. selagi boleh survive, survive la dulu.
Share:

0 comments:

Search Box by All Blogger Tricks

Langganan Artikel Percuma

Dapatkan Artikel terbaru yang sentiasa diupdate secara percuma. Jadilah yang pertama mengetahuinya!! Masukkan email Anda di bawah dan klik Subscribe:

Delivered by FeedBurner

Search This Blog

ChatBox

Hubungi Saya:


Nuaraca
Tel/SMS/Wasap: 012 2876187
email: nuaraca@gmail.com

FB:
https://www.facebook.com/nuaraca



Popular Posts

Featured Posts

Recent Comments

Follow by Email

Contact Form

Name

Email *

Message *

Total Pageviews

link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://blogger-json-experiment.googlecode.com/svn/resources/blogger-feed-rotator-plugin/default-style.min.css"/>

top navigation

Blog Directory
Blog Directory & Search engine
blogarama - the blog directory
Blog Directory by Blog Flux

Link Partner

Nuaraca

Letakkan Logo ini dengan menggunakan kod di atas ke web atau blog anda dan emailkan web atau blog anda ke

nuaraca@gmail.com

Copyright © Nuaraca Network | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com & Distributed By Protemplateslab